Tonfisktartar

okt 13, 2021 | Fisk, Recept

Smakrik tonfisktartar med friterad schalottenlök och sojamajonäs. Passar utmärkt både till förrätt och huvudrätt.

Ingredienser:

  • 400 g (4 personer)
  • 0,5 tsk sesamolja eller tamarinsoja
  • 0,5 tsk färsk ingefära
  • 0,5 tsk japansk soja
  • Färsk koriander
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st lime
  • Olja till fritering

Sojamajonäs:

  • 1 st äggula
  • 1 tsk wasabi
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 dl neutral olja
  • 2 tsk soja (japansk)
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Börja med att förbereda såsen. Vispa rumstempererad äggula, wasabi och risvinäger i en skål.
  • Tillsätt olja lååångsamt under vispning tills det blir en tjock fin majonäs.
  • Blanda ner soja, honung och peppar. Ställ in i kylskåp och ta fram vid servering.
  • Skär tonfisken i små fina tärningar, riv ingefäran och hacka koriandern.
  • Blanda tonfisk med japansk soja, sesamolja och den rivna ingefäran. Ställ in i kylskåp.
  • Skiva schalottenlöken och fritera sedan i kastrull eller fritös. Ta upp och låt rinna av på papper.
  • Servera. (Tips! Lägg tonfisken i en liten kopp (vänd uppochned) så den formas till en snygg boll.
  • Toppa med lime!

 

Inskickat av Jessica Törn Dalarö Magasin