Olivolja

Bacoccoli extra jungfruolivolja

Bacoccolis kallpressade olivolja är av absolut högsta kvalitet. Smaken, doften och konsistensen gör denna olivolja extra vergine till en av världens drygaste. Unikt med denna olivolja är att oliverna plockas och pressas i en enda region. De flesta oliverna kommer från den lilla kommunen Corciano, mitt i Italien, där vi bor. Corciano ligger på perfekt avstånd från och höjd över havet för att producera dessa små fasta oliver som lämpar sig perfekt för olivolja. Många olivoljor består av oliver från hela Europa eller delar av Afrika. Finare olivoljor består av oliver från endast ett land, till exempel Italien. Men vår olivolja är en produkt av oliver från samma plats, samma region. Det ger en unik och uniform smak samt är miljövänligt.

 

Snart är Novellon här – Olivoljefesten du inte vill missa!

Här beställer du din Novello:
Leverans Bacoccoli Novello 500 ml: 24 november (sista beställning 20 okt).

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad. Eller beställer hem från den absolut första skörden. Novello betyder ny. När oljan inte längre är ny så är den inte Novello, oavsett vad som står på etiketten. Det vill säga, efter några månader i flaskan är Novello inte längre Novello. Efter några månader har den mist sin grumlighet, spetsen i gräsigheten och smaken, hela sin osofistikerade karaktär. Efter några månader har du bara god, kristallklar olivolja kvar i flaskan.

Vår kallpressade olivolja är av absolut högsta kvalitet. Smaken, doften och konsistensen gör denna olivolja extra vergine till en av världens drygaste. Unikt med denna olivolja är att oliverna plockas och pressas i en enda region. De flesta oliverna kommer från den lilla kommunen Corciano, mitt i Italien, där vi bor. Corciano ligger på perfekt avstånd från och höjd över havet för att producera dessa små fasta oliver som lämpar sig perfekt för olivolja. Många olivoljor består av oliver från hela Europa eller delar av Afrika. Finare olivoljor består av oliver från endast ett land, till exempel Italien. Men vår olivolja är en produkt av oliver från samma plats, samma region. Det ger en unik och uniform smak samt är miljövänligt.