Stekt rödingfilé

okt 13, 2021 | Fisk, Recept

Variant på stekt rödingfilé serveras med havets bacon och skagenröra från Dalarö Magasin. Passar lika fint till vardagsmiddagen som till lyxig festmåltid

Ingredienser:

  • 1 kg rödingfilé (6 personer)
  • 1 schalottenlök
  • 500 g skagenröra
  • 250 g sparris
  • 1 kg potatis
  • 50 g forellrom

Gör så här:

  • Ta fram rödingen och krydda med salt och svartpeppar. Låt vila.
  • Koka potatis och stek sparrisen. Fräs löken i rikligt med smör.
  • Stek rödingen med skinnsidan ner i 4 min, vänd och stek ytterligare 2 min.
  • Rulla av skinnet och stek tills det får en krispig konsistens (havets bacon).
  • Servera med skagenröra från Dalarö Magasin.

 

Inskickat av Jessica Törn Dalarö Magasin