Pasta Umbricelli med Salsiccia

jan 2, 2023 | Kött, Recept

Lyxig pasta gjort med Bacoccoli Umbricelli, färsk salsiccia med fänkål, brynt smör och egen tomatsås. En len och härligt smakrik pasta.

Ingredienser 4-6 personer

  • 500 g Pasta Bacoccoli Umbricelli
  • 600 g Salsiccia med fänkål (går att byta mot Salsiccia med tryffel)
  • 50g smör
  • 1 dl Prosecco eller vitt vin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk honung
  • 2 st burkar hela tomater (ca 400 g per burk)
  • Tillsätt basilika efter smak
  • Tillsätt salt och peppar efter smak

Gör så här:

  • Börja med att ta ut färsen ur salsiccian, stek den tills den får lite färg. Ställ undan.
  • Tomatsåsen. Bryn smöret i en stekpanna, tillsätt tomaterna prosecco, honung, balsamico och vitlök. Låt puttra i 20 min.
  • Koka upp saltat vatten till pastan. Lägg i den färska pastan i det kokande vattnet, kolla tiden ca 10 min.
  • Mixa sedan tomatsåsen till en slät sås. Blanda såsen och salsiccia färsen.
  • Servera. Lägg i pastan och en skvätt pastavatten. Rör om och blanda allt. Smaka av och vid behov salta. Serveras direkt med lite riven parmesan.

Skrivet av: Jessica Törn