Moules Marinières

okt 13, 2021 | Recept, Skaldjur

Vinkokta musslor eller Moules marinières är en fantastisk rätt som kommer från det franska köket. Enkelt och gott. En festmåltid som passar året om.

Ingredienser:

  • 2 st nät blåmusslor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl vitvin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl färsk persilja
  • 50 g smör
  • 2 st baguetter till servering

Gör så här:

  • Börja med att borsta musslorna och ta bort skägget.
  • Skölj och släng döda musslor eller de som inte stänger sig eller är trasiga.
  • Hacka och stek lök och vitlök lätt utan att de får färg.
  • Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Lägg i musslorna och koka ca 3 minuter med lock.
  • Musslorna ska öppna sig (släng dom som inte öppnat sig).
  • Ta upp musslorna och lägg i skål.
  • Koka spadet i ytterligare några minuter, tillsätt sedan grädde och smaka av med salt.
  • Lägg upp musslorna på serveringsfat, häll över såsen och strö över persilja.
  • Servera

 

Inskickat av Patrick Törn Dalarö Magasin