Vinkokta musslor eller Moules marinières är en fantastisk rätt som kommer från det franska köket. Enkelt och gott. En festmåltid som passar året om.
Ingredienser:
- 2 st nät blåmusslor
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 5 dl vitvin
- 5 dl vispgrädde
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl färsk persilja
- 50 g smör
- 2 st baguetter till servering
Gör så här:
- Börja med att borsta musslorna och ta bort skägget.
- Skölj och släng döda musslor eller de som inte stänger sig eller är trasiga.
- Hacka och stek lök och vitlök lätt utan att de får färg.
- Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Lägg i musslorna och koka ca 3 minuter med lock.
- Musslorna ska öppna sig (släng dom som inte öppnat sig).
- Ta upp musslorna och lägg i skål.
- Koka spadet i ytterligare några minuter, tillsätt sedan grädde och smaka av med salt.
- Lägg upp musslorna på serveringsfat, häll över såsen och strö över persilja.
- Servera
Inskickat av Patrick Törn Dalarö Magasin