Halstrad tonfisk

nov 5, 2021 | Fisk, Recept

Här kombinerar vi smaker och ingredienser som passar väldigt bra ihop. Serveras med mangosalsa, rostad sötpotatis och chiliaioli. I detta recept gör sig tonfisken sig bäst om den halstras lite lätt eller nuddar stekpanna några sekunder. Hur gott låter inte det? Passar perfekt till lunch eller lättare middag till både vardag som till fest.

Ingredienser:

  • 800 g tonfisk (4 personer)
  • 700 g sötpotatis
  • 1 st mango
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st avokado
  • 1 chili
  • 1 st rödlök
  • 2 st lime
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 msk olja

 

Gör så här:

  • Börja med salsan. Skär mango och avokado i små tärningar.
  • Dela körsbärstomaterna och skiva rödlöken tunt. Blanda med mango och avokado i en skål.
  • Hacka koriander och chili och lägg i samma skål, pressa lime över och smaka av med salt.
  • Skala och skär sötpotatisen i klyftor, blötlägg i kallt vatten minst en timme.
  • Skölj potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt i majsstärkelse och lägg på plåt, ringla över olja och salt.
  • Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter, vänd potatisen efter halva tiden. 220 grader
  • Halstra tonfisken med gasbrännare alt stek snabbt i stekpanna max 30 sekunder på varje sida, hög värme.
  • Servera chiliaioli från Dalarö Magasin

 

Inskickat av Jessica Törn – Dalarö Magasin