Entrecote med rostade rotfrukter

nov 4, 2021 | Kött, Recept

Stekt entrecote med ugnsrostade rotfrukter som serveras med bearnaisesås och färska ärtskott. Lyxig middag som passar året om.

Ingredienser:

  • 1 kg entrecote (4 personer)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 4 st stora potatisar
  • 1 st sötpotatis
  • 2 st jordärtskockor
  • 1 st majskolv
  • Färsk persilja till garnering
  • 250 g bearnaisesås från Dalarö Magasin
  • Färska ärtskott

Gör så här:

  • Ta fram och låt köttet vila tills köttet nått rumstemperatur. (Du ska INTE salta och peppra nu – då rimmar du köttet – vi vill ha köttet torrt och fint)
  • Skala och dela rotfrukterna till önskad storlek.
  • In med rotfrukterna i ugnen ca 30-40 min (sötpotatisen går med sista 15 min)
  • Salta och peppra och stek entrecoten på hög värme 2-3 min på varje sida. Snåla inte på smöret.
  • När du steker andra sidan kan du börja ösa köttet med smöret i pannan. (Nu kan du tillsätta andra kryddor om du önskar – tips! Rosmarin, Timjan, vitlök)
  • Låt vila i några minuter innan servering. Jag föredrag 53-54 grader. Medium rare. Tillsätt salt och peppar vid behov.
  • Servera med bearnaisesås och en härlig fräsch sallad.

 

Inskickat av Patrick Törn Dalarö Magasin