Stekt entrecote med ugnsrostade rotfrukter som serveras med bearnaisesås och färska ärtskott. Lyxig middag som passar året om.
Ingredienser:
- 1 kg entrecote (4 personer)
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 4 st stora potatisar
- 1 st sötpotatis
- 2 st jordärtskockor
- 1 st majskolv
- Färsk persilja till garnering
- 250 g bearnaisesås från Dalarö Magasin
- Färska ärtskott
Gör så här:
- Ta fram och låt köttet vila tills köttet nått rumstemperatur. (Du ska INTE salta och peppra nu – då rimmar du köttet – vi vill ha köttet torrt och fint)
- Skala och dela rotfrukterna till önskad storlek.
- In med rotfrukterna i ugnen ca 30-40 min (sötpotatisen går med sista 15 min)
- Salta och peppra och stek entrecoten på hög värme 2-3 min på varje sida. Snåla inte på smöret.
- När du steker andra sidan kan du börja ösa köttet med smöret i pannan. (Nu kan du tillsätta andra kryddor om du önskar – tips! Rosmarin, Timjan, vitlök)
- Låt vila i några minuter innan servering. Jag föredrag 53-54 grader. Medium rare. Tillsätt salt och peppar vid behov.
- Servera med bearnaisesås och en härlig fräsch sallad.
Inskickat av Patrick Törn Dalarö Magasin