Smakrik tonfisktartar med friterad schalottenlök och sojamajonäs. Passar utmärkt både till förrätt och huvudrätt.
Ingredienser:
- 400 g (4 personer)
- 0,5 tsk sesamolja eller tamarinsoja
- 0,5 tsk färsk ingefära
- 0,5 tsk japansk soja
- Färsk koriander
- 2 st schalottenlökar
- 1 st lime
- Olja till fritering
Sojamajonäs:
- 1 st äggula
- 1 tsk wasabi
- 2 tsk risvinäger
- 1 dl neutral olja
- 2 tsk soja (japansk)
- 0,5 tsk flytande honung
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att förbereda såsen. Vispa rumstempererad äggula, wasabi och risvinäger i en skål.
- Tillsätt olja lååångsamt under vispning tills det blir en tjock fin majonäs.
- Blanda ner soja, honung och peppar. Ställ in i kylskåp och ta fram vid servering.
- Skär tonfisken i små fina tärningar, riv ingefäran och hacka koriandern.
- Blanda tonfisk med japansk soja, sesamolja och den rivna ingefäran. Ställ in i kylskåp.
- Skiva schalottenlöken och fritera sedan i kastrull eller fritös. Ta upp och låt rinna av på papper.
- Servera. (Tips! Lägg tonfisken i en liten kopp (vänd uppochned) så den formas till en snygg boll.
- Toppa med lime!
Inskickat av Jessica Törn Dalarö Magasin