Krämig oxfilé pasta gjort med Bacoccoli Tagliatelle. En nästan oemotståndlig rätt som går lika bra att servera till vardagsmiddagen som till fest. Enkelt, smidigt, klart på mindre än 20 min.
Ingredienser 4-6 personer
- 500 g Pasta Bacoccoli Tagliatelle
- 500 g oxfilé
- 2-3 st schalottenlökar
- 200 g färska champinjoner
- 2-3 vitlöksklyftor
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl persilja
- 50 g smör till stekning
- 3-4 msk matolja till stekning
- Tillsätt salt och peppar efter smak
- Till servering: parmesanost,
Gör så här:
- Börja med att skala och finhacka löken – börja med att steka löken på medelhög värme tills den är gyllenbrun och härlig. Börja med Scharlottenlöken och tillsätt vitlöken sista 15 sekunderna. Använd 1/3 av matoljan och smöret. Ställ åt sidan.
- Stek sedan champinjoner på högvärme. Använd 1/3 av matoljan och smöret tills du får en fin stekyta. Ställ åt sidan.
- Stek sedan köttet i en het panna tillsammans med resten av smöret och oljan. Börja med att få upp oljan och smöret i temperatur, stek sedan köttet i omgångar i den heta pannan. Tips! är att inre röra i köttet vid stekning, låt det ligga och få en härlig stekyta innan du hastigt vänder köttet och steker lite till. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Köttet ska vara rosa inuti, inte genomstekt.
- Koka upp saltat vatten till pastan. Lägg i den Bacoccoli Tagliatelle i det kokande vattnet, kolla tiden ca 10 min.
- Blanda grädde löken och champinjonerna och låt koka under omrörning, låt sedan sjuda tills den blir lagom i konsistensen. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Häll i pastan och en skvätt pastavatten. Rör om och blanda såsen. Smaka av och vid behov salta. Tillsätt köttet sist. Serveras direkt med lite riven parmesan och persilja.
Skrivet av: Patrick Törn