Lyxig pasta gjort med Bacoccoli Umbricelli, färsk salsiccia med fänkål, brynt smör och egen tomatsås. En len och härligt smakrik pasta.
Ingredienser 4-6 personer
- 500 g Pasta Bacoccoli Umbricelli
- 600 g Salsiccia med fänkål (går att byta mot Salsiccia med tryffel)
- 50g smör
- 1 dl Prosecco eller vitt vin
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk balsamico
- 1 msk honung
- 2 st burkar hela tomater (ca 400 g per burk)
- Tillsätt basilika efter smak
- Tillsätt salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att ta ut färsen ur salsiccian, stek den tills den får lite färg. Ställ undan.
- Tomatsåsen. Bryn smöret i en stekpanna, tillsätt tomaterna prosecco, honung, balsamico och vitlök. Låt puttra i 20 min.
- Koka upp saltat vatten till pastan. Lägg i den färska pastan i det kokande vattnet, kolla tiden ca 10 min.
- Mixa sedan tomatsåsen till en slät sås. Blanda såsen och salsiccia färsen.
- Servera. Lägg i pastan och en skvätt pastavatten. Rör om och blanda allt. Smaka av och vid behov salta. Serveras direkt med lite riven parmesan.
Skrivet av: Jessica Törn