Lyxig pasta med havskräftstjärtar, pilgrimsmusslor, chilli och en massa persilja!
Ingredienser – 6 vuxna eller 4 tonåringar
- C:a 500gr färsk pasta
- 12 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad röd chili utan kärnor
- 3dl hackad persilja
- 1kg havskräftstjärtar med skal
- 10st pilgrimsmusslor
- 1 pressad citron
- Parmesan efter smak
- Olivolja efter smak
- Smör att steka med
Gör så här:
- Börja med att skala och skära upp allt så att allt är klart och förberett, här kommer det gå fort!
- Koka upp saltat vatten till pastan.
- Stek pilgrimsmusslorna snabbt i en het panna med olja, stek så att du får en stekyta på båda sidor. Ta bort och låt pilgrimsmusslorna vila på tallrik.
- Lägg i den färska pastan i det kokande vattnet, kolla tiden.
- Lägg i smör och mer olja i stekpannan. Stek chili och vitlök i smör/oljan med låg värme. I med de skalade havskräftstjärtarna och persiljan, rör om tills havskräftorna är varma. Lägg i de utvilade pilgrimsmusslorna.
- Lägg i pastan och den pressade citronen och en skvätt pastavatten. Rör om och blanda allt. Smaka av och vid behov salta. Serveras direkt med lite riven parmesan.
Vintips: Rekommenderas Crudo Catarratto Zibibbo 2021 ett friskt vitt vin från Sicilien.
Inskickat och skrivet av: Peter Sandberg