Det här är en riktig delikatess som är svårslagen, enkelt att tillaga och magiskt gott. Serveras gärna med sparris och bearnaisesås och en härlig fräsch sallad. Går lika bra att använda en kolgrill som gasolgrill eller varför inte bara köra dom i stekpannan med mycket smör och en touch av vitlök.
Ingredienser:
- 1 kg fläskracks (4-6 personer)
- 800 g fast potatis
- 250 g bearnaisesås
- Serveras med grönsallad
Till marinaden (grillen):
- 2 dl rött vin
- 1 dl neutral olja
- 2 msk flytande honung
- 1 dl soja (japansk eller tamarin)
- 2 st vilöksklyftor
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 kruka dragon
Gör så här:
- Blanda marinaden.
- Ta fram köttet och skär i fina skivor, lägg i marinaden, låt vila tills köttet nått rumstemperatur.
- Tänd grillen (glöm inte grillwhiskeyn till grillmaster).
- Skala och skär potatisen i stavar och in med potatisen i ugnen, 200 grader 30-40 min.
- Grilla fläskracksen (2+2+2+2 min). Vänd tills efter 2 min och upprepa tills du uppnått rutnät på varje sida.
- Servera med bearnaisesås och en härlig fräsch sallad
Tips på tillbehör:
- Sparris
- Halloumi
Inskickat av Patrick Törn Dalarö Magasin